Varför är WordPress den perfekta plattformen för ridskolor och ryttarföreningar?

Moderna ideella organisationer använder en mängd olika verktyg för att höja sin profil och leverera tjänster, inklusive internet och sociala medier, vilket är varför det är så viktigt för en ideell organisation att ha en effektiv webbplats.

Låt oss titta på varför WordPress är den perfekta plattformen för ideella organisationer.

Varför ska du använda WordPress för en ideell organisations webbplats?

Som världens mest populära CMS (Custom Management System) som driver ca 40% av internet, är WordPress ett innehållshanteringssystem för din ideella organisation som personalen kanske redan har använt för personliga webbplatser, andra organisationer eller arbetsgivare. Dessutom finns det en mängd resurser tillgängliga på internet för att hjälpa dig och din personal att lära sig WordPress. Detta minimerar den tid du måste spendera på att fundera hur du gör när du använder det.

Fördelar med WordPress för ideella organisationer

Låt oss ta en titt på några av de specifika fördelarna med WordPress för ideella organisationer mer detaljerat.

  1. WordPress är gratis
    WordPress programvara är gratis och kommer alltid att vara. Om du skapar en webbplats med WordPress, behöver du bara betala för några saker, som ditt webbhotell (hosting) och domännamn.
    Du kan installera tillägg (plugins) för att lägga till extra funktionalitet till din webbplats och ett tema för designen, helt gratis.
  2. WordPress är öppen källkod
    WordPress använder en modell av mjukvaruutveckling som heter öppen källkod. Det betyder att koden är offentlig: vem som helst kan ladda ner den, kopiera den och ändra den. Det finns inga begränsningar så länge du inte använder det för något olagligt.
    Alternativt, om du har lite större budget, finns det premiumteman, t ex temat Ridsport som vi utvecklat, och tillägg som kan göra din webbplats mer effektiv eller spara tid.

Öppen källkod innebär att ingen kan ta bort koden som ligger till grund för din webbplats i framtiden. Det betyder också att WordPress osannolikt kommer att försvinna: du kommer inte tvingas byta till en annan plattform längre fram. Att använda WordPress är en långsiktig och hållbar lösning för din hemsida.

Myter om WordPress för ideella organisationer

Som en ideell organisation kanske du är lite orolig med att använda WordPress på grund av rykten du har hört om att det inte är säkert? Eller mindre professionellt eller svårare att använda än andra system? Låt oss ta en titt på några av dessa myter så att du kan skilja fakta från myt.

WordPress är bara en bloggplattform
Det är sant att WordPress började som en bloggplattform. Men den har genomgått en betydande utveckling sedan dessa dagar. Nu är WordPress inte bara den bästa bloggplattformen där ute, utan även ett fullfjädrat innehållshanteringssystem med en egen integrerad sidbyggare som används för att designa hela webbplatsen.

WordPress är enormt anpassningsbar och flexibel, så att du kan lägga till i princip alla funktioner du kan tänka dig genom att installera tillägg. Det är bra för att blogga, visst, men det är verkligen inte längre begränsat till det. Tänk bara på WooCommerce, som är ett gratis tillägg för att lägga till och driva en webbshop på din webbplats.

WordPress är osäkert
WordPress har tidigare haft ett rykte för att vara sårbar för attack. Och det är obestridligt att eftersom det är så stort är det plattformen som hackare sannolikt kommer att rikta in sig på.

Men WordPress är inte osäkrare än någon annan webbplatsplattform. Den används av stora organisationer, inklusive myndigheter, stora mediaorganisationer och ideella organisationer. Om de är bekväma med WordPress, finns det ingen anledning att du inte borde vara det du med.

WordPress är oprofessionellt
Människor tror ibland WordPress inte är till för människor som vill ha en professionell webbplats. Detta är förmodligen av tre skäl:

Det är gratis.
Det började som en bloggplattform och används fortfarande av många hobbybloggare.
Det förvirras med WordPress.com, som är inriktat på bloggare och småföretag som inte har eget webbhotell.
För en ideell organisation är det faktum att WordPress är gratis en fördel, inte en nackdel (du har en stram budget; du kan lika gärna få den att räcka längre).

WordPress.com är en version av WordPress som drivs på WordPress.coms servrar och det är begränsat i sin funktionalitet. Som ideell organisation är det inte den plattform du borde använda. Skaffa dig istället en webbplats med WordPress på en egen webbserver med webbutrymme som du hyr från ett webbhotell.

Genom att lägga och driva din webbplats genom ett webbhotell får du all flexibilitet du behöver för att skapa en modern och professionell webbplats.

Du måste anlita en webbyrå / utvecklare för att skapa en webbplats med WordPress
Detta är en myt som fortfarande kvarstår. Men sanningen är att du inte behöver anställa en utvecklare för att skapa en professionell webbplats med WordPress för din ideella organisation.

Om du bestämmer dig för att anlita en webbyrå, tar det en del av arbetsbelastningen från dina axlar och gör det lättare att anpassa din webbplats. Men om du inte har budgeten att göra det, finns det tusentals gratisteman och tillägg som du kan använda för att få din webbplats att se bra ut och lägga till den funktionalitet du behöver

Dela med dig :

Pagio
En del av företaget Digitance

POST | Gamla Enköpingsvägen 123, 174 46 Sundbyberg
MEJL | hej[at]pagio.se
SUPPORT | support[at]pagio.se
TELEFON | 076-006 36 14

Pagio är en liten, kompetent och personlig webbyrå med stort hjärta & visionen att leverera de bästa hemsidorna till ridsportföreningar.