Därför behöver ryttarföreningen en hemsida

Du kanske undrar om föreningen verkligen behöver en hemsida?
För mindre föreningar kan det ibland kännas som om det inte finns så stor nytta med att investera i en egen hemsida. Men det är faktiskt viktigare än någonsin. Ofta sker den första kontakten med föreningen just via hemsidan som fungerar som föreningens skyltfönster utåt. Även om ni har andra kanaler för kommunikation med medlemmar är hemsidan viktig att visa upp föreningen för sponsorer, kommunen och nå ut till fler som är intresserade av hästar och vill börja rida.

9 anledningar till att din ryttarförening behöver en hemsida

1. Nå ut till flera

Alla har inte tillgång till sociala medier. En egen hemsida ger föreningen en plattform där ni kan visa upp er verksamhet och nå ut till en mycket större publik.

2. Se till att ni finns där kunderna befinner sig

De flesta av oss letar efter varor och tjänster på internet innan vi bestämmer oss. Då är det en stor fördel att föreningen befinner sig där de letar och att de kan hitta er vid en sökning. Annars är risken att de i stället hittar en av era konkurrenter. Eller kanske till och med ger upp tanken på att börja rida?

3. En seriös och stabil förening har en hemsida

En hemsida ger ett mer professionellt intryck än en Facebooksida, några rader på Gula sidorna eller liknande. Det som är enklast för er är kanske inte det som era medlemmar och andra intressenter uppskattar mest. En hemsida skapar trovärdighet och visar att ni finns.

4. Skapa förtroende för föreningen

Ofta kan det kännas mindre seriöst med ett företag som saknar hemsida. Det är som att de inte riktigt tror på sig själva eller planerat att finnas kvar någon längre tid. Dina kunders förtroende är själva grunden för en lyckad affär. Vem får spontant förtroende för ett företag som inte ens tror på sig själva tillräckligt för att ha en egen hemsida?

En egen webbplats visar på professionalism och seriositet för er verksamhet, det kan hjälpa till att öka förtroendet för er förening. En annan fördel med att ha en egen webbplats för din förening är möjligheten att visa upp er verksamhet på ett professionellt sätt och presentera er förening som en attraktiv partner för potentiella sponsorer. Ni kan också lägga upp information om er verksamhet och tidigare projekt på webbplatsen, vilket kan göra det enklare för er att söka sponsorstöd och visa upp er förening som en väletablerad och ansvarfull organisation. Detta kan öka chansen att ni får stöd från företag och organisationer som vill bidra till er verksamhet. Dessutom kan ni med en egen webbplats tacka era sponsorer genom att lägga upp deras logotyper och länkar till deras hemsidor.

5. Hemsidan kostar lite jämfört med vad ni kan tjäna på den

Det är en utmärkt investering för föreningen att skaffa en hemsida. Ni kan få en toppmodern, snygg, avancerad hemsida till förhållandevis lågt pris, samtidigt som chanserna ökas att ni får fler medlemmar och nya sponsorer. Kanske räcker det med att ni får en ny riktigt bra sponsor, eller ett par nya medlemmar, så har ni fått tillbaka den initiala investeringen för hemsidan. Hemsidan fortsätter därefter att jobba på för att bidra till ökat engagemang i föreningen.

6. Ge alla den service de förväntar sig

Det är bra service att tillhandahålla en hemsida med relevant information som kontaktuppgifter, öppettider, information om föreningen och nyheter med vad som händer hos er. Från hemsidan kan till exempel skötarkontrakt och annat material laddas ned. Det är också tacksamt att hitta svar på de vanligaste frågorna på en sida.

7. Engagera medlemmarna

En hemsida är personligare och mycket trevligare än en annons på Gula sidorna eller en strömlinjeformad Facebooksida där informationen till slut försvinner i mängden. Med en hemsida bygger ni relationer. Presentera till exempel fina bilder på personalen tillsammans med en presentation om vad var och en gör så blir det också enklare att veta vem man pratar med i stallet och kan ställa frågor till.

8. Bra marknadsföring att ha hemsida

I stället för att betala för dyra annonser och annan marknadsföring är det oerhört effektivt att ha en hemsida som 24/7 kommunicerar ert budskap utåt. Med en proffsig hemsida har ni möjlighet att nå ut till medlemmar och andra intressenter under dygnets alla timmar.

9. Det är enkelt att skaffa en riktigt bra och funktionell hemsida!

Vi rekommenderar WordPress, som vi själva använder, en mångsidig populär plattform som har en inbyggd sidbyggare att bygga hemsidor med.

Vill ni bygga hemsidan själva erbjuder vi ett designtema som heter Ridsport och som används med WordPress. Temat Ridsport finns endast hos oss! Matcha och mixa designade layoutmönster för att skapa föreningens alldeles egna unika hemsida. Det har aldrig varit lättare att skapa en snygg hemsida till föreningen!

Läs mer om temat Ridsport →

Eller så gör vi hela jobbet så ni slipper! Med webbpaketet Grand Prix skapar vi hela föreningens webbplats och levererar en färdig hemsida inklusive trygghetstjänster så som serviceavtal och hosting.

Läs mer om Grand Prix hemsida →

Dela med dig :

Pagio
En del av företaget Digitance

POST | Gamla Enköpingsvägen 123, 174 46 Sundbyberg
MEJL | hej[at]pagio.se
SUPPORT | support[at]pagio.se
TELEFON | 076-006 36 14

Pagio är en liten, kompetent och personlig webbyrå med stort hjärta & visionen att leverera de bästa hemsidorna till ridsportföreningar.